Jdi na obsah Jdi na menu
 


16. 9. 2016

7 medailí na MČR - Plzeň, 9. - 11. září 2016

V Plzni proběhl, ve dnech 9. až 11. září vrchol letošní malorážkové sezóny „Mistrovství ČR“ ve střelbě z kulových zbraní pro rok 2016. Třídenní klání provázelo na září nezvykle teplé počasí. Které někomu vyhovovalo více, jinému méně.

Z manušického klubu se nominovalo na MČR šestnáct střelců v puškových disciplínách. Kteří se mohou pochlubit ziskem 3 medailí v jednotlivcích a 4 medailí v družstvech. Nejúspěšnější manušickou střelkyní se stala Michaela Kailová, která získala dvě individuelní medaile. V sobotním třípolohovém závodě získala bronz a v nedělním závodě na 60 ran vleže vybojovala vynikajícím nástřelem Titul mistra ČR pro rok 2016. Její týmová kolegyně Karolína Brabcová získala Titul mistra ČR v třípolohovém závodě.

Družstvo dorostenek Míša Kailová, Karolína Brabcová a Denisa Dittrichová přidalo další dvě medaile pro SSK Manušice. V třípolohovém závodě děvčata zvítězila a v závodě na 60 ran vleže se jim podařilo vybojovat stříbrnou příčku.

            Další dvě medaile do Manušic přivezly ženy. Stříbrnou získalo družstvo v SM 3x20 ve složení Zuzana Cinibulková, Romana Klečková a Michaela Širlová a bronzovou v závodě SM 60 družstvo ve složení Michaela Širlová, Šárka Hubená a Miroslava Kučerová.

            Celkově lze konstatovat, že MČR bylo pro manušické střelce úspěšné. Je třeba věřit, že do budoucna navážou na tuto tradici i dorostenci, kterým se tolik nedařilo. Ale je pravdou, že se do soutěží probojovali mladí, zatím nezkušení střelci. Určitě svou pílí v trénincích a na dalších závodech dospějí na úroveň svých klubových kolegyň a budou také vozit cenné kovy z vrcholných podniků.

Fotografie zde

mcr2016_fot.jpg