Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 1. 2016

LIBERECKÁ VZDUCHOVKOVÁ LIGA 2015/16

V neděli 17.1.2016 vyvrcholila posledním, čtvrtým kolem tradiční Liberecká vzduchovková liga, kterou pořádá SSK Liberec. Všech čtyř kol, se v hojném počtu zúčastnili i střelci z manušického klubu.

V puškových disciplínách vstoje sportovci z SSK Manušice, zvítězili ve všech kategoriích, mimo veteránů. Do 16 let zvítězila Karolína Brabcová, do 18 let Vlasta Bartoníčková, kdy hned za ní na druhou příčku se zařadila Anarzaya Byambaa, v ženách zlato vybojovala Michaela Širlová a v mužích Jaroslav Špitálský. I další umístnění v těchto kategoriích je na slušné úrovni, v šestnáctkách Denisa Dittrichová obsadila velice pěkné páté místo a je třeba pochválit i úplné začátečníky v této kategorii Davida Heráka za 11. místo, Ondřeje Sehnala za 14. a Martina Pírka za 15. místo. V ženách zůstala hned pod stupni vítězů, tedy na čtvrté příčce Bilguunzaya Byambaa, 8. místo vybojovala Šárka Hubená a hned za ní se umístnila Miroslava Kučerová. Ve veteránech manušický Zdeněk Kučera zůstal rovněž, hned pod stupni vítězů na pěkné čtvrté příčce. 

Kde se nám letos tolik nedařilo, bylo u těch nejmladších a to v kategorii do 12 a 14 let vleže. Stupně vítězů dvanáctek bezkonkurenčně obsadila děvčata z Liberce. Ve čtrnáctkách zvítězila Jana Bublová, rovněž z Liberce a to absolutním nástřelem 900 bodů. I v těchto kategoriích stříleli sportovci z SSK Manušice slušné výsledky, ale bohužel letos to na ty nejlepší nestačilo. Určitě je to velká motivace do příštích tréninků. Je zde mnoho nováčků, kteří se v příštích letech určitě prosadí a probojují se na stupně nejvyšší.

V pistolových disciplínách, které jsou v Manušicích zastoupeny skromněji, startoval v dorostu David Drobný, který obsadil sedmou příčku. V mužích Pavel Balog šestou a ve veteránech Evžen Mertlík skončil pátý a Antonín Pomeisl sedmý.

VÝSLEDKY IV. KOLO

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY