Jdi na obsah Jdi na menu
 


Českolipský deník - Manušičtí střelci uspěli na republikovém mistrovství

I přes trochu smůly vybojovali cenná umístění a medaile.
Malá špetka štěstí by se hodila Petru Cejpovi, který v disciplíně vzduchová puška 60 ran junioři až ve finálovém rozstřelu přišel o medaili a skončil na 4. místě ( 585 b.).
Stejnou smůlu měla i Zuzana Šostková, která v kategorii ženy také až ve finále přišla o medaili a skončila s 393 b. na 4. příčce. Své zklamání si vynahradila alespoň jako členka družstva společně s Kamilou Štěpánovou a Janou Lauermannovou, jež vybojovaly 2. místo. Do třetice postihla smůla juniorky, kdy taktéž Kateřina Franceová s 391 b. skončila těsně pod medailovou příčkou.
Navíc družstvo přišlo o zlatou medaili díky diskvalifikaci soupeřícího družstva a tím snížení počtu týmů pod pravidly určený minimální počet. Útěchou v této kategorii bylo skvělé 2. místo Michaely Šírlové ve vynikajícím výkonu 394 b. Dařilo se i družstvu mladších dorostenců, které ve složení Jaroslav Špitálský, Aleš Poláček a Jakub Mohaupt vybojovalo bronzovou příčku.
Kolekci medailí završilo družstvo dorostenek ve složení Kateřina Janoušková, Lucie Streubelová a Kateřina Divíšková, které s jasným přehledem získalo zlatou medaili. V jednotlivcích se pak Lucie Streubelová umístila na velmi pěkném 4. místě.
„Chybělo nám trochu toho sportovního štěstí. Přesto pro nás tento šampionát v tak velké konkurenci vyzněl úspěchem,“ komentuje výsledky Stanislav Stupka šéftrenér SSK Manušice.
Českolipský deník

Odkaz na článek zde