Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. 2. 2010

Manušičtí střelci startovali na Memoriálu M. Emingera - Českolipský deník

Jen v puškových disciplínách se soutěže zúčastnilo přes dvacet klubů z celé republiky. A nemohli tady samozřejmě chybět ani zástupci Sportovně střeleckého klubu Manušice.

V sobotu se střelci utkali na 18. ročníku Velké ceny Liberce. Největšího úspěchu v kategorii VzPu 40 ran ženy dosáhla Zuzana Šostková, která se nedávno radovala z prvenství v anketě o Nejúspěšnějšího sportovce Českolipska za rok 2009. Nástřelem 397 bodů šla první do finále, ale ani nepříliš přesvědčivý finálový výsledek ji o pohár vítěze nepřipravil.

Aneta Brabcová, odchovankyně manušického klubu, střílející za Policii RAPID Plzeň obsadila nástřelem 395 bodů stříbrnou příčku. Aneta Němcová skončila s 376 body jedenáctá. V kategorii VzPu 60 ran muži obsadil z Manušických Jiří Šanda 7. místo (579 b.),

Jakub Kyzivát skončil dvanáctý (555 b.) a Petru Cejpovi stačilo 552 bodů na příčku 13. V kategorii VzPu 40 ran dorost měly Manušice dvě zástupkyně. Kateřina Franceová ml. vybojovala bronz velmi pěkným nástřelem 386 bodů, Michaela Širlová pak s 553 body 18. místo.

V neděli se střelci utkali v 8. ročníku GP Syner. Aneta Brabcová zvítězila v kategorii VzPu 40 ran ženy nástřelem 393 body. V kategorii VzPu 60 ran muži Petr Plecháč, po návratu z náročného mezinárodního závodu IWK v Mnichově, o kterém jsme informovali v minulém týdnu, nastřílel 587 bodů, a patřil mu tak bronz.

Bývalá manušická střelkyně Gabriela Vognarová, nyní startující také za klub Policie RAPID Plzeň, nenašla konkurenci v kategorii VzPu 40 ran dorost nástřelem 396 bodů a 1. místo měla jasné.

Je škoda, že střelkyně Šostková a Vognarová a střelec Plecháč se mohli zúčastnit pouze jednoho soutěžního dne, takže nemohli zasáhnout do boje o celkové vítězství. Memoriál Miroslava Emingera, který je součtem nástřelů obou dnů v dané disciplíně, vyhrála Aneta Brabcová.