Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. 4. 2010

MČR ve střelbě: Plecháč suverénní, Šostková s jistotou

Vrcholnou soutěž tradičně hostila střelnice v Lobzích a konkurence na palebné čáře byla opravdu vysoká. Svoje zástupce vyslalo do Plzně 37 klubů z celé republiky. Za SSK Manušice si nominaci na republikový šampionát vybojovalo jedenáct střelců. Mezi téměř 90 startujícími byli opravdu vidět, a to na stupních nejvyšších.

Největšího úspěchu dosáhl Petr Plecháč, který v juniorské kategorii nenašel přemožitele a suverénně zvítězil. Ke zlaté medaili jednotlivců a titulu Mistra republiky přidal stříbrnou medaili v družstvech juniorů, na které se podílel společně s Jiřím Šandou a Petrem Cejpou.

Zuzana Šostková si s jistotou a vyrovnanými položkami vystřílela třetí místo, s kterým postoupila mezi osmičku nejlepších v kategorii ženy. I přes nepříliš podařené finále jí bronzová medaile, tři body za vítěznou olympioničkou a mistryní ČR Adélou Sýkorovou, poprávu patří.

Výsledky SSK Manušice na MČR

VzPu 60 junioři: 1. Petr Plecháč (589 b.), 10. Jiří Šanda (569), 15. Jakub Kyzivát (561), 17. Petr Cejpa (557).
Družstva junioři: 2. SSK Manušice (Plecháč, Šanda, Cejpa – 1715).
VzPu 40 ženy: 3. Zuzana Šostková (394), 13. Veronika Kučerová (383).
VzPu 40 dorost do 16 let: 3. Kateřina Franceová ml. (379), 4. Jennifer Franková (378), 6. Michaela Širlová (373).
Družstva dorostenky: 1. SSK Manušice (Franceová, Franková, Širlová – 1130).
VzPu 40 dorostenky starší: 3. Aneta Němcová (380).
VzPu 40 dorostenci starší: 18. Adam Sadílek (361).

Velmi dobře si vedly také dorostenky. Kateřina Franceová vybojovala bronzovou medaili, Jennifer Franková se umístila na nepopulárním čtvrtém místě a Michaela Širlová skončila šestá. Společně se děvčata kvalitními nástřely zasloužila o zlatou medaili družstev pro Manušice. Aneta Němcová přidala do svojí sbírky další cenný kov v podobě bronzové medaile v kategorii starší dorostenky.

Trenér Stanislav Stupka k vystoupení svých svěřenců řekl: „Zlatá medaile a tři bronzové v jednotlivcích, zlatá a stříbrná v družstvech, to je bohatě zúročená odměna střelcům za hodiny strávené na tréninku a zároveň poděkování trenérům za jejich práci.“

Úspěšná vzduchovková sezona je minulostí. Tréninky se pomalu přesouvají z českolipské Základní školy Sever na domovskou střelnici v Manušicích. Začíná tak příprava na kontrolní závody reprezentace, které prověří střelce v další olympijské disciplíně na 3x20 a 60 ran ve střelbě ze sportovní a libovolné malorážky.