Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 10. 2008

Zuzana Šostková má zlato!

Zuzana Šostková je velkou budoucností pro český střelecký sport.
Zuzana Šostková je velkou budoucností pro český střelecký sport.
Autor: archiv

Na Akademickém mistrovství světa ve sportovní střelbě konaném v Pekingu se povedlo českým střelkyním Adéle Sýkorové, Lucii Valové a Zuzaně Šostkové v disciplíně sportovní malorážka na 60 ran zopakovat zlatý úspěch, kterého dosáhly v loňském roce na Letní univerziádě v Bangkoku.

Akademické mistrovství světa se konalo na stejných střelnicích, kde dosáhli na zlaté olympijské medaile David Kostelecký a Kateřina Emmons.
To však nebyla jediná spojitost s olympijskými hrami. Nechybělo slavnostní zahájení, které se konalo na nádvoří univerzity před historickým auditoriem, ani slavnostní zakončení s kulturním programem. Kupodivu vydrželo od olympiády příjemné počasí a hlavně nebyl v ovzduší žádný smog.

Horší už to bylo s odbavením zbraní a střelecké výstroje na letišti a následné tréninkové a organizační problémy. Čeští reprezentanti se také museli vyrovnat s šestihodinovým časovým posunem. Přes tyto nepříjemnosti (nezapomeňme na dlouhý patnáctihodinový let) naši mladí střelci ukázali, že budoucnost tohoto sportu je u nás nadále zaručena.
Kromě zmiňované zlaté medaile si přivezli čeští závodníci i stříbro ze sportovní malorážky na 3x20 ran, bronz na 60 ran vleže (obojí Adéla Sýkorová), čtvrté místo ze vzduchovky na 40 ran (Renata Gebauerová) a 5. příčku v libovolné malorážce (Ondřej Rozsypal).

Na nominaci Zuzany Šostkové do Pekingu má velký podíl její trenér Stanislav Stupka, který je zároveň vedoucím střediska vrcholového sportu regionální střelecké základny mládeže v Manušicích.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář