Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zuzana Šostková vyhrála mistrovství republiky

S cílem vybojovat pro domovský Sportovně střelecký klub Manušice jednu z medailových pozic odjela do Plzně i Zuzana Šostková. Hned základní závod potvrdil její dlouhodobou vysokou formu a nástřel 396 bodů jí s přehledem zajistil první místo ve finále, dokonce celé tři body před druhou závodnicí.

Mezi osm nejlepších v kategorii ženy se probojovala ještě manušická Kamila Štěpánová (8. místo). Finále zamíchalo pořadím, ale po konečné desáté finálové ráně zůstala pozice na stavu číslo jedna nezměněná.
Zuzana Šostková s jistotou zvítězila a ke zlaté medaili jednotlivců a titulu mistryně České republiky přidala ještě bronzovou medaili v družstvech žen, na které se podílely také další střelkyně Kamila Štěpánová a Veronika Kučerová.
„Mám super pocity! O to větší díky tomu, že je to zlatá medaile z mistrovství republiky a pro mě odměna za celou uplynulou sezonu. Odjížděla jsem do Plzně s tím, že nějaká medaile musí vyjít, protože po celou sezonu jsem střílela dobře. Jsem fakt moc ráda, že jsem si udržela formu a vyšlo mi to i na republice,“ uvedla Zuzana Šostková, kterou už v dubnu čekají první kontrolní závody reprezentace ČR a nastávající boj o nominaci na Světovou univerziádu v Číně, kde by měla obhajovat zlato v družstvech.