Jdi na obsah Jdi na menu
 


29. 12. 2016

Směrnice 002 - Nákupy - Platby - procesy schvalování

Originál směrnice - podepsaný členy výboru ke stažení ZDE

Textové znění - níže

 

Sportovně střelecký klub Manušice z. s.

ČSS z. s., Sportovně střelecký klub Manušice

Manušice 47, 470 02 Česká Lípa

 

Směrnice 02/2016

Nákupy - platby - proces schvalování

 

  1. Touto směrnicí se stanovuje, jakým způsobem budou probíhat veškerá schvalování jednotlivých nákupů (zboží a služeb) a plateb. Dále limity pro drobný nákup, nákup bez nutnosti nabídek – tendru a s nutností více nabídek nebo tendru.

 

  1. Drobné nákupy – limit drobného nákupu je stanoven na celkovou částku 3000,- Kč v rámci jednoho kalendářního měsíce. Tato částka slouží k nákupu běžného drobného spotřebního materiálu, jako jsou psací potřeby, papír, šroubky, žárovky atd.

Proces schvalování - nakupující musí mít souhlas člena výboru a dopředu informovat účetní klubu o zamýšleném nákupu a jeho výši. Účetní klubu sdělí nakupujícímu, zda nebyl překročen limit v daném měsíci a nákup může být realizován. Pro nákup není potřeba souhlasu výboru. Účetní klubu odpovídá za to, že nebude překročen měsíční limit. V případě, že by k tomu mělo dojít, musí informovat členy výboru.

 

  1. Nákupy do 20 tis. Kč – veškerá nákupy do tohoto limitu podléhají schválení členy výboru.

Proces schvalování – každý nákup do této výše musí být předem schválen členy výboru a to buď na schůzi výboru hlasováním, nebo e-mailovou formou s vyjádřením většiny členů výboru. Bez tohoto souhlasu nebude nákup proplacen.

 

  1. Nákupy nad 20 tis. Kč – pokud tento nákup není v rozporu se stanovami klubu, podléhají tyto nákupy schválení členy výboru. Pokud druh nakupované služby nebo zboží nevylučuje pořízení konkurenčních nabídek, musí být opatřeny minimálně další dvě konkurenční nabídky.

Proces schvalování – každý nákup musí být předem schválen členy výboru a to buď na schůzi výboru hlasováním, nebo e-mailovou formou s vyjádřením většiny členů výboru. Pokud je to možné (např. stavební práce, dodávky běžného sortimentu atd.) a nevylučuje to charakter nakupovaného zboží nebo služby, musí před schválením výboru být k dispozici minimálně 2 další cenové konkurenční nabídky, pokud se výbor z vážných důvodů neusnese jinak. Bez souhlasu výboru nebude nákup proplacen.

 

Platby za veškeré nákupy jsou preferovány bezhotovostní platbou (bankovním převodem). Výjimkou jsou platby, které odsouhlasí výbor, že budou realizovány jinou formou a platby za drobné nákupy pokud nelze platba bankovním převodem.

 

 

…………………………………… ………………………………………… …………………………………..

Předseda člen výboru člen výboru

 

V Manušicích dne 12. 12. 2016